Introductie sprekers

Iedere tweede maandag van de maand kunt u bij ons een lezing bijwonen. De sprekers die hiervoor worden uitgenodigd zijn vakbekwame mensen die vanuit eigen onderzoekservaring een boeiend verhaal weten te vertellen. Hun achtergrond kan wetenschappelijk zijn (antropologen, archeologen, of kunsthistorici), maar het kunnen ook journalisten, reisschrijvers en wereldreizigers zijn.

Deze laatste groep sprekers wordt gevraagd omdat in de laatste decennia steeds meer mensen verre reizen maken. Ook in de media groeit de aandacht voor andere culturen. De lezingen verdiepen de (reis)ervaring en geven interessante achtergrondinformatie. Voor de bijeenkomsten hebben we de beschikking over de Pekhoeve. Dit cultureel centrum is ideaal gelegen in het centrum van Ulvenhout. U kunt daar gratis parkeren.

Voorafgaand aan de lezing krijgen de leden een informatiebrief toegestuurd waarin de lezing kort is samengevat en de spreker geïntroduceerd wordt. Het lidmaatschap van de Vereniging Volkenkunde Breda kost € 40,- per jaar. Belangstellenden betalen € 10,- contant per lezing.

Leden krijgen tevens reductie bij het inschrijven op de excursie.

Verwante verenigingen: